18 February 2012

Gambar Kahwin Ally Iskandar dan Farrah Lee Perbezaan umur 13 tahun tidak mematahkan semangat Ally Iskandar untuk mengenali gadis berusia 23 tahun ini.. mungkin sudah tersurat jodoh mereka yang hanya berkenalan hanya beberapa bulan.. ni kiranya cinta selepas kahwin lah ye.. so sweet....=)

Melalui sumber2 yang diperolehi, Ally telah terpikat dengan keteguhan prinsip dan pendirian penuntut jurusan Kejuruteraan Mekanikal, Farahin Romli atau Farah Lee, 22, yang menuntut di salah sebuah universiti di Korea Selatan.. pertemuan pertama pun telah dirancang oleh ibu Ally sendiri tau..

Mereka ni pun tak ambil masa yang lama macam pasangan bercinta lain, dah beberapa kali jumpa tu, Ally terus jumpa keluarga Farah untuk bincang hal perkahwinan mereka.. jom kita baca apa kata Ally tentang dia dan Farah...

"Ketika pertama kali ibu mengesyorkan saya mengenali Farah, saya terus mencarinya dan berkomunikasi dengannya di laman sosial, Facebook kerana ketika itu dia masih menuntut di Korea Selatan. Kemudian kami memutusakn untuk berkenalan dan berjumpa selepas dia pulang bercuti di Terengganu..

Dia seorang wanita Muslim yang baru saja bertudung dan berhijrah ketika dia belajar di Korea Selatan beberapa tahun lalu. Saya terpikat dengan kekuatan iman yang ada dalam dirinya ketika berada di negara luar yang pastinya banyak cabaran.

Saya dan keluarga ke rumahnya pada hari ketiga Syawal. Setelah berbincang dan mendapat persetujuan bersama, kami menetapkan untuk mendirikan rumah tangga pada 20 Januari. Singkat atau lambat bukan persoalanya. Kerana apa yang penting jodoh saya sudah sampai dan saya bersyukur kerana Tuhan mempermudahkannya kali ini."

Jom kita kenali gadis manis yang berjaya menawan hati jejaka idaman malaya ni.. layan gambar ye..

 


Dan ini adalah family Farah Lee...memang cantik2 sibling dia0 comments:

Kombinasi Simpulan Tocang dan Manik Tabur

Blooming Flowers

Live Traffic Feed

Copyright 2010..anie&co...All Rights Reserved. Powered by Blogger.

© 2011 Seindah Biasa, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena