19 December 2013

Shawl with Lace


Lately..macam-macam design shawl dan selendang yg ada di pasaran...kalau kena dengan caranya shawl yg harga RM10 pun boleh nampak expensive  tapi kena kreatif la kan... so kalau korang ni bukan kategori tersebut...jika nak byk sgt dah shawl plain dalam almari korang tu...ape kata korang upgrade kan dengan tambah lace ...
Nak bubuh lace di shawl ni boleh macam-macam cara... ada yang letak di bahagian depan...di bawah dan ada jugak di tepi bahu....


shawl with lace n simple beads


shawl with lace (no beading)

shawl with lace

Lace dijahit 100% guna jari jemari
Boleh pilih warna shawl & warna lace untuk digabungkan

Harga shawl halfmoon lace
bermula dari RM 35
Bergantung kepada material kain & saiz lace
yang ingin digunakan

Berminat nak order? Sila hubungi
Whatsapp / Call 0123397536

 































Read More

05 October 2013

Simple Crumble dengan daun stem

Orang selalu bertanya pada saya macamame saya boleh ambik tempahan menjahit sedangkan saya bekerja tambahan pulak saya ada 2 orang anak yang masih kecik. .
Jawapan saya senang je ...menjahit manik is my passion. ..saya minat sangat dan rasenya dah tahap addicted...kalau satu hari tak sentuh jarum n manik rasenya hari saya sangat tak sempurna. ..dan lagi satu saya tak ambik tempahan ni disebabkan upah tapi kepuasan.
Now, cinta hati saya dah beralih pada pearls. ..so ni saya update design pearls terbaru.
Simple crumble dengan daun stem ...tempahan dari hasmawati.





Thanks dear...
Dari: Nora Qaseh Beads Design





Read More

03 October 2013

Baru jam 5.00 pagi daaaa......

Salam pagi khamis...

Kuatnya angin...qasehsuci terjaga jam 5 pagi nak mandi awal la sangat..so ada la masa nak menjengah blog qasehsuci yg sgt2 dirindui
Hari ni my busy day macam2 qasehsuci nk buat hati ni...mula2 nk pergi kursus transformasi pra-usahawan wanita di pusat koreksional,  chuping then ke dobi pas tu kalau sempat qasehsuci nak cari material untuk projek shawl/hijab yg dah lama sangat pending ni. .....buat masa ni keje mem'beading' terpaksa dihentikan dulu buat sementara...

 Td semangat je nk buat post ni dalam kepala banyak benda nak cerita tp bila dh bukak idea semua terbang...hahaha so daripada qasehsuci melalut yg bukan2 baik qasehsuci stop di sini. ...

Oooppss lupa plak cantik tak signature dibawah.... tutorial tu qasehsuci ambik di blog lisa fazureen...pyh nk insert link coz entry ni qasehsuci update guna note 2 je....
Till then, have a blessed thursday morning everyone ....♡♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♥♥


Read More

02 October 2013

Radiglow Cantik dan Sihat Seiring

Radiglow.. tampak muda cantik berseri luar dan dalam..
kesan terasa seawal 7 hari..
lulus KKM: Pengkelasan "makanan"
-sesuai untuk semua peringkat usia dan semua jantina-

KENAPA RADIGLOW MENJADI PILIHAN RAMAI?

● RADIGLOW merupakan produk pertama yang lengkap dengan kandungan semua keperluan tubuh badan, bagus untuk kesihatan sekali gus untuk kecantikan juga. 1001 khasiat dan kebaikan hanya dalam 1 produk.

● Kandungan RADIGLOW terdiri daripada ramuan berkualiti premium terpilih, dari sumber-sumber berikut seperti ASTAXANTHIN, L-Glutathione, Hydrolyzed Fish Collagen, Vitamin C dan juga ekstrak Blackcurrant.

● Didatangkan dalam bentuk bungkusan kotak yang eksklusif mengandungi 2 botol RADIGLOW yang mudah untuk ditempatkan di rumah dan juga di bawa ke mana sahaja seperti di dalam handbag bagi kaum wanita.

● Cara penggunaan yang sangat mudah. Tablet yang boleh dikunyah atau terus ditelan dengan rasa enak Blackcurrant/ Beri. Hanya perlukan 2 tablet RADIGLOW setiap pagi dan anda akan tampil sihat dan menawan dari hari ke hari..





ANTARA KESAN PENGAMBILAN RADIGLOW:* Makanan tambahan terbaik untuk kulit kelihatan muda, sihat dan lebih cerah.

* Membantu mencantik, menghalus dan menganjalkan kulit.

* Merawat pelbagai masalah kulit seperti jerawat, eczema, parut, jeragat dan lain-lain.

*Juga terbaik untuk penglihatan, gigi, kuku dan rambut.

*Antioksidan semulajadi, 550 kali lebih kuat berbanding Vitamin E.

*Menghindar dan mencegah dari penyakit kronik seperti Kanser, Alzheimer, Parkinson, Diabetic, Sakit Jantung
ANTARA KESAN PENGAMBILAN RADIGLOW:* Makanan tambahan terbaik untuk kulit kelihatan muda, sihat dan lebih cerah.

* Membantu mencantik, menghalus dan menganjalkan kulit.

* Merawat pelbagai masalah kulit seperti jerawat, eczema, parut, jeragat dan lain-lain.

*Juga terbaik untuk penglihatan, gigi, kuku dan rambut.

*Antioksidan semulajadi, 550 kali lebih kuat berbanding Vitamin E.

*Menghindar dan mencegah dari penyakit kronik seperti Kanser, Alzheimer, Parkinson, Diabetic, Sakit Jantung

BERMINAT? BOLEH ORDER BILA2 MASA..
supplement terhangat masakini..

HARGA KAMI :
RM180(S), RM190(S/S)
1 KOTAK = 2 BOTOL
30 BIJI/BOTOL
PERCUMA!! 1 Skin Regenerative Green Mask bernilai RM 42
++ EXTRA GIFT!!
-harga termasuk kos pos-

 sms/whatsapp ke 012-3397536











Read More

17 July 2013

Holiday 2013 Part 4 di Terengganu dan Kelantan

Day 4 - check out first world hotel at 10am...nk turun cepat cepat untuk cari breakfast di bawah dh tak sanggup mengadap fastfood hari2...kami meneruskan perjalanan memasuki highway pantai timur kerana next desrination ialah cherating. .plan asalnya nk bermalam di cherating sehari sebelum ke terengganu.
At 11am perut pun dah pedih ni..husband suggestkn kami makan di R&R Genting Sempah. Dah pukul 11 kan takde maknanya nak breakfast2..terus lunch nk berjalan jauh ni perut kena sentiasa kenyang..
Around 2pm sampai di cherating kami terus ke turtle sunctuary dah janji ngan gegirls nk bwk tengok turtle. .sukanya diaorang.

Sampai di Terengganu around 6.30 petang. Terus check in di Hotel Seri Malaysia, Kuala Terengganu.. Terletak di tengah-tengah bandar Terengganu, tidak jauh dari Pasar Payang. Malamnya berjalan di Dataran Shahbandar ambil angin malam di tepi pantai...layan je la pic di bawah selama 3 hari 2 malam kami di sini. nak cerita pun dah tiada idea sebab cerita ni dan bersawang lama... :)

Selepas 3 hari 2 malam di Terengganu...kami ke Kelantan selama 3 hari 2 malam jugak...layan pic je kay dah tak larat nak cerita sebab holiday kali ni mmg lama....9 hari 8 malam...

In Shaa Allah ..next holiday di Gold Coast Morib bulan 11 nanti...





The Paddock, Frase Hill


The Paddock Fraser Hill


First World Hotel



Genting Outdoor Theme Park
 

Dataran Shahbandar Kuala Terengganu


Waterfront Kuala Terengganu


Pantai Cahaya Bulan, Kelantan


PCB, Kelantan


PCB, Kelantan


Bazaar Tengku Anis, Kota Bharu



Genting Indoor Theme Park

Read More

03 July 2013

Holiday 2013 part 3 second day di Genting Highland

Seawal pagi kami keluar dari bilik untuk mencari breakfast..kami ke McDonald's..hidangan lyg sama kami sekeluarga pernah makan dlm 30+ aje kat sini harga nya mak aiii...tu belum cerita dinner di pizza hut lg set for 2 person yang biasa dalam rm25 aje sini set tu rm40 ok so dh campur dgn side order lg total rm70+. Klu mkn kt bwh rasenya harga dlm below 40 je...dh la lama nk tunggu kerna semua restoran dipenuhi dengan tourists dr timur tengan yg memakai jubah hitam yg cuma nampak mata je...husband sampai bosan menunggu..yang kakak nasuha pulak sampai tertidur tak sempat nak makan..



Hari ni sepanjang hari memang nak spend time dengan anak2 di outdoor theme park.  untuk bermain di outdoor kena pakai wristband. So untuk 2 adults and 1 child Rm147, main la puas-puas sampai lebam..















Read More

02 July 2013

Holiday 2013 part 2

Ok..kul 2.30 petang we start our journey to genting highlang..tak jauh turun je dr fraser hill dari kuala kubu cuma 36km aje..tapi disebabkan pening and mual tekak akibat turun dari fraser hill kami rest sekejap di petronas untuk cari asam bg menghilangkan loya..

jap je dalam setengah jam kami sampai di kota keriangan ini...huhu walaupun sampai awal husband ajak g check in hotel dulu..kali ni memang dari awal lagi qasehsuci request kat husband nak stay kat first world hotel. Ok stay sini 3 hari 2 malam...
bilik 612 tingkat 16..

Malam tu kami just jalan jalan main indoor game aje..main benda alah ni..masuk2 je nampak benda ini dr bawah excited dah girls 2 orang ni nak naik..pas tu dinner kat kenny rogers. Sini memang tiada pilihan nak tak nak kena makan fast food aje...nk cari nasik mmg payah la..rate fast food kat genting Highland ni tak sama dengan price kat bawah..sini makam memang mahal..kami ambik 2 set quarter chicken dengan side dish





Selepas melayan mini train and reindeer cruiser anak anak pun dh kepenatan..so kami pun balik bilik..
ok untuk third day holiday in 2013 qasehsuci akan uodate later ok..xoxo
Read More

Kombinasi Simpulan Tocang dan Manik Tabur

Blooming Flowers

Live Traffic Feed

Copyright 2010..anie&co...All Rights Reserved. Powered by Blogger.

© 2011 Seindah Biasa, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena