03 November 2011

Porridge untuk baby 6 month+

hello mommies...
mesti kadang2 mommies pening kepala nak sediakan makanan untuk baby..kat sini saya nak kongsi resepi yg mudah and lazat.so far my 2nd daugther suka kalau saya wat porridge ni untuk dia..

rebus ikan bilis untuk dapatkan stok. depend la kalau nak kuat rasa ikan bilis,mommies buat la dlm segenggam. dah mendidih stok ikan bilis tu,tapis dan ambik air nya sahaja. Next, basuh beras dalam segenggan jugak, masukkan stok ikan billis tu dan masak mcm bubur yg biasa tu..kalau mommies sume nak masukkan sayur2 boleh jugak carrot,brokoli atau bayam. Next, blend and tapis macam biasa.

0 comments:

Kombinasi Simpulan Tocang dan Manik Tabur

Blooming Flowers

Live Traffic Feed

Copyright 2010..anie&co...All Rights Reserved. Powered by Blogger.

© 2011 Seindah Biasa, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena