28 December 2012

Manik di Bawal

ok...entri ni Q nak citer sket pasai projek baru Anie's Beads Embroidery Exclusive Design...kali ni QS cuba di tudung pulak..ni baru 1st trial QS dan QS dan ready lagi 2 design untuk di apply kan ke tudung cuma tunggu masa dan waktu yang sesuai aje.. lagi pun barang-barang QS beli secara online dan masih menunggu barang sampai baru boleh continue dengan 2nd design...






amacam cantik tak...?
Read More

27 December 2012

Bapa goncang bayi sampai koma

Goncang bayi sampai koma

PADANG BESAR: Seorang bayi perempuan berusia 38 hari kini terlantar koma di Hospital Tuanku Fauziah (HTF), Kangar dipercayai akibat didera termasuk digoncang badannya dengan kuat oleh bapa kandungnya.
Mangsa yang dikenali Sofia Juliana dimasukkan ke hospital itu jam 5 pagi Isnin lalu, selepas mengalami sawan dan tidak sedarkan diri selepas diperlakukan dengan kasar termasuk ditepuk belakang badan dengan kuat oleh bapanya berusia 20-an.
Difahamkan, bayi itu diperlakukan sedemikian selepas bapanya berang kerana dia tidak berhenti menangis.

Datuk mangsa, Mahamud Hassan, 58, ketika menceritakan perbuatan tidak berperikemanusiaan lelaki terbabit berkata, dia juga percaya anak perempuannya yang juga ibu mangsa, Junita Mahamud, 23, turut dipukul suaminya jika dia cuba menghalang perbuatan mendera bayi mereka itu.
Mahamud dari Jalan Padang Besar, dekat sini, berkata, dia diberitahu mengenai kejadian itu oleh abang
Junita ketika berada di Songkhla, Thailand.


Read More

26 December 2012

manik bulat-bulat

tempahan yang bari siap.simple design motif bulat2 aje...



Read More

24 December 2012

Lagi testimoni pengguna yang berpuas hati dengan produk U-queen

Mula2 tu memang sedih sebab duit habis beli u-qeen..tapi lepas je masuk kotak ke 2..sedih tu bertukar jadi gembira...sebab 1 produk sudah mencukupi untuk kehidupan yg lebih indah..he3..
so far rasanya memang best..hubungan dengan suami pun ermm ok sgt2..lebih disayangi..bila period dulu sakit kat pinggang , senggugut , x selesa ..tapi sekarang alhamdulillah..
x rasa pun sakit pinggang..
badan rasa sihat..berat pun dah turun 1 kilo lebih..
puas hati sangat2.. nk beli lagi 5 kotak..
Tima kasih Uqueen..:)



ADAKAH ANDA MASIH LAGI RAGU2 UNTUK MENCUBA U-QUEEN??
JOM KITA DAPATKAN UQUEEN HARI INI!!
Contact segera 012-3397536 untuk harga promosi
Read More

Samsung S IV pulak...

Salam pagi Isnin semua...

ha..ni ada info terbaru..korang2 yang ada plan nak beli Samsung SIII kalu tak belum lagi better hold la dulu niat korang semua...coz Samsung akan release Samsung S IV tak lama lagi...dijangka April atau Mei 2013.
Gambar unit ujian yang mempunyai 3GB RAM dibocorkan. Desas desus yang terkini pula dinyatakan oleh media Korea Selatan. Menurut DDaily, Samsung Galaxy S IV mungkin akan menggunakan prosesor quad-core Exynos baru "Adonis" yang berstruktur Cortex A15 dan 28nm tetapi masih dalam tahap percubaan . Frekuensi prosesor tersebut adalah yang tertinggi di kalangan prosesor Exynos sekarang iaitu 2GHz. Pengilangannya mungkin akan bermula pada musim pertama tahun 2013, Samsung Galaxy S IV dijangka akan diumumkan pada bulan April atau Mei 2013. Design ni akan menampilkan "unbreakable screen"...canggih nya teknologi skang kan..



Read More

21 December 2012

Peringatan Bersama...Anak Adalah Permata




~ Peringantan Bersama ~

1) Jangan pukul anak dari lutut keatas

2) Jangan gunakan tangan/anggota tubuh kita utk memukul anak dengan tangan dan jangan ...sesekali menampar anak pakai tangan kita. nanti anak jadi bertambah degil dan nakal dan tak boleh control

3) Rotan/pukul anak di telapak kakinya . Secara saintifiknya ada kaitan dengan refleksologi dan merangsang ke bahagian otak

...Sabda Rasulullah s.a.w.

“Berguraulah dengan anak kamu kala usianya satu hingga tujuh tahun. Berseronok dengan mereka, bergurau hingga naik atas belakang pun tak apa. Jika suka geletek, kejar atau usik anak asalkan hubungan rapat. Lepas tujuh hingga 14 tahun kita didik dan ajar, kalau salah pukullah dia (sebagai pengajaran)”

4) Mulakanlah hidup anak anda dengan nama panggilan yang baik. Nama panggilan yang kurang baik akan menyebabkan anak anda malu dan merasa rendah diri. (Dalam Islam sendiri nama panggilan yang baik adalah digalakkan).

5) Berikan anak anda pelukkan setiap hari (Kajian menunjukkan anak yang dipeluk setiap hari akan mempunyai kekuatan IQ yg lebih kuat daripada anak yang jarang dipeluk)

6) Pandanglah anak anda dengan pandangan kasih sayang (Pandangan ini akan membuatkan anak anda lebih yakin diri apabila berhadapan dengan persekitaran)

7) Berikan peneguhan setiap kali anak anda berbuat kebaikan (Berilah pujian, pelukkan, ciuman, hadiah ataupun sekurang-kurangnya senyuman untuk setiap kebaikan yang dilakukannya).

8) Janganlah mengharapkan anak anda yang belum matang itu melakukan sesuatu perbuatan baik secara berterusan, mereka hanya kanak-kanak yang sedang berkembang. Perkembangan mereka buatkan mereka ingin mengalami setiap perkaratermasuklah berbuat silap.

9) Apabila anda berhadapan dengan masalah kerja dan keluarga,pilihlah keluarga (Seorang penulis menyatakan anak-anak terus membesar. Masa itu terus berlalu dan tak akan kembali).

10) Di dalam membesarkan dan mendidik anak-anak, janganlah tuan/puan mengeluh. Keluhan akan membuatkan anak-anak merasakan diri mereka beban.

11) Dengarlah cerita anak anda, cerita itu tak akan dapat anda dengari lagi pada masa akan datang. Tunggu giliran anda untuk bercakap (Ini akan mengajar anak anda tentang giliran untuk bercakap)

12) Tenangkan anak anda setiap kali mereka memerlukannya.

13) Tunjukkan kepada anak anda bagaimana cara untuk menenangkan diri. Mereka akan menirunya.

14) Buatkan sedikit persediaan untuk anak-anak menyambut harijadinya. Sediakanlah hadiah harijadi yang unik walaupun harganya murah. Keunikan akan membuatkan anak anda belajar menghargai. (Anak2 yg dtg daripada persekitaran yang menghargai akan belajar menghargai orang lain).

15) Kemungkinan anak kita menerima pengajaran bukan pada kali pertama belajar. Mereka mungkin memerlukan kita mengajar mereka lebih daripada sekali.

16) Luangkanlah masa bersama anak anda diluar rumah, peganglah tangan anak-anak apabila anda berjalan dengan mereka. Mereka tentu akan merasa kepentingan kehadiran mereka dalam kehidupan anda suami isteri.

17) Dengarlah mimpi ngeri anak-anak anda. Mimpi ngeri mereka adalah begitu real dalam dunia mereka.

18) Hargailah permainan kesayangan anak anda. Mereka juga dalam masa yang sama akan menghargai barang-barang kesayangan anda. Elakkan daripada membuang barang kesayangan mereka walaupun sudah rosak. Mintalah kebenaran mereka sebelum berbuat demikian.

19) Janganlah membiarkan anak-anak anda tidur tanpa ciuman selamat malam,

20) Terimalah yang kadangkala anda bukanlah ibubapa yang sempurna. Ini akan mengurangkan stress menjadi ibu bapa.

21) Jangan selalu membawa bebanan kerja pejabat ke rumah. Anak-anak akan belajar bahawa kerja pejabat selalunya lebih penting daripada keluarga.

22) Anak menangis untuk melegakan keresahan mereka tetapi kadangkala cuma untuk sound effect sahaja. Bagaimanapun dengarilah mereka, dua puluh tahun dari sekarang anda pula yang akan menangis apabila rumah mula terasa sunyi. Anak-anak anda mula sibuk mendengar tangisan anak mereka sendiri.

“Anak- Anak ibarat kain putih. Ibu bapa lah yang mencorakkannya menjadi yahudi, nasrani atau majusi”
Read More

20 December 2012

Kenapa Dengan Harga Hartanah Di Pulau Pinang Hari Ini?

 
Kenapa Dengan Harga Hartanah Di Pulau Pinang Hari Ini?


"Artikel QS baca melalui email so QS tak tahu sangat kesahihan perkara ini. Tapi pikir2 balik ada jugak kebenarannya..kakak QS pun menetap di sana dan berkemungkinan akan dihalau kerana kerajaan negeri berniat mengambil balik tanah sedangkan semasa BN memerintah perkara itu tidak pernah ditimbulkan. Ada agenda di sebalik semua yang terjadi...tapi sayang orang melayu masih tidak sedar malah semakin alpa membiarkan satu demi satu tanah melayu dirampas dan dijajah...Jika kita masih lalai mungkin benar suatu hari nanti kita akan mengemis di tanah air sendiri..."

Pernahkah anda cuba untuk membeli hartanah di Pulau Pinang?

Saya pernah, dan ini adalah dari pengalaman saya sendiri: Anda hanya akan mampu memiliki hartanah di Pulau Pinang sekiranya ada seorang jutawan! Rumah teres bersaiz sederhana di George Town kini mencecah RM600,000 dan ada juga yang dijual pada harga RM1 juta – sangat mahal berbanding lima tahun yang lepas! Anda juga boleh menjenguk di kawasan yang kurang dibangunkan seperti Balik Pulau yang mana saya juga telah membuat perbandingan. Rumah-rumah di sana juga kini mencecah RM400,000.00!
Pulau Mutiara adalah sebuah destinasi pelancongan tumpuan pelancong-pelancong antarabangsa tetapi kini secara perlahan telah menjadi sebuah kawasan eksklusif untuk golongan berada sahaja. Dalam kerakusan kerajaan negeri Pulau Pinang membangunkan hartanah untuk pembinaan kondominium mewah dan projek mega, saya dapat rasakan bahawa kerajaan pimpinan DAP ini telah mengenepikan nasib rakyat biasa seperti saya.
Semenjak Pakatan Rakyat mengambil alih tampuk kepimpinan Pulau Pinang, mereka telah berjanji untuk membina sejumlah 11,500 buah rumah mampu milik pada harga sekitar RM150,000. Janji tersebut jelas hanya taburan janji-janji manis kerana mengikut Laporan Audit Negara 2011, rancangan tersebut masih belum dilaksanakan, malahan saya juga ingin tekankan kekurangan rumah di dalam lingkungan harga RM150,000 - RM350,000. Hakikatnya, tidak wujud perumahan bagi rakyat berpendapatan sederhana seperti saya di Pulau Pinang.
Ini adalah sebab utama mengapa saya di antara ribuan rakyat yang telah beratur panjang memohon perumahan di bawah inisiatif PR1MA. Lawatan Perdana Menteri ke Pulau Pinang minggu lepas ternyata telah memberikan suntikan semangat kepada ribuan rakyat Pulau Pinang yang kini sangat merasakan tempias pembangunan luar kawalan di bawah seliaan DAP.
Perdana Menteri telah meyakinkan kami bahawa sejumlah 20,000 buah rumah akan dibina, dan separuh daripadanya adalah di bawah rancangan PR1MA. Sebagai rakyat jati Pulau Pinang, saya sangat mengalu-alukan inisiatif ini. Sesiapa sahaja yang mempunyai pendapatan isirumah di antara RM2,500 hingga RM7,500 layak untuk mendaftar dalam program ini dan diberi pilihan untuk membeli rumah dalam lingkungan harga RM150,000 hingga RM400,000.
Pada pendapat saya Kerajaan Persekutuan jelas prihatin dengan permasalahan rakyat dan isu masalah rumah mampu milik di Pulau Pinang ini ternyata akan menjadi isu hangat menjelang Pilihanraya Umum ke-13 nanti. Nampaknya setakat ini hanya Barisan Nasional sahaja yang dapat menyakinkan saya bahawa mereka mendengar segala keluhan dan permasalahan rakyat. Saya telah hilang keyakinan saya terhadap kerajaan negeri Pulau Pinang yang hanya berminat untuk menjadikan Pulau Pinang satu daerah eksklusif buat golongan berada.
Namun begitu saya percaya kekurangan tanah di Pulau Pinang adalah salah satu sebab mengapa agak sukar untuk menyediakan kawasan perumahan mampu milik di Pulau Pinang.
Tidak keterlaluan juga kiranya saya katakan bahawa kerajaan negeri Pulau Pinang seolah secara sistematik sedang mengusir keluar golongan berpendapatan rendah di Pulau Pinang ke tanah besar. Semua sedia maklum bahawa golongan berpendapatan rendah di Pulau Pinang majoritinya adalah terdiri daripada kaum Melayu dan India. Adakah DAP berniat untuk menjadikan Pulau Mutiara ini persis Singapura?
Read More

19 December 2012

Kenapa eh...?


Kenapa eh dalam 2 hari ni readers/pengunjung QS bertambah? dah 2 hari berturut-turut readers blog ini mencapai seratus lebih sehari..untuk blog baru macam Seindah Biasa ini, jumlah tu dah cukup mengujakan..thanks again pada readers yg sudi singgah..
Ada beberapa tips yang QS nak share ngan blogger untuk menambahkan jumlah pageview harian u alls. Sebab lately ni QS kerap share entry di facebook dan Google+..dan QS fikir adalah logiknya itu adalah antara sebab pageview QS bertambah dari hari ke hari...so kalau ada post/entry menarik jangan segan dan silu nak share ok...happy blogging!!
Read More

18 December 2012

Promosi Beli 2 Percuma 1 Shaker

Saya adalah pengedar U-Shine produk yang sah..antara produk U-shine adalah U-queen.
 
U-QUEEN ADALAH MINUMAN KESIHATAN YANG KAYA DENGAN NILAI KHASIAT,VITAMIN DAM BAHAN-BAHAN ANTISEPTIK.
 
 
Sila contact saya untuk harga promosi 012-3397536..Beli 2 kotak U-queen pada harga RM155 percuma 1 shaker...promosi sah sehingga 31 Disember 2012
Read More

Macam Tak Percaya....!



Serius, sepanjang QS bergelar amatur blogger ni tak pernah blog QS mencapai pageview mencecah 100 untuk sehari...tapi semalam wat pertama-tama kalinya blog Seindah Biasa menerima kunjungan seramai 102 pada pukul 11.30 mlm...
bukan ape QS tak pandai sangat bab2 nak menaikkan traffic blog ni..SEO ke, page rank ke, dan ntah apa2 lagi...bab2 tu memang QS tak pandai dan tak cukup masa nak explore..
apa2 pun QS amat bersyukur dah ramai yang menyedari kewujudan blog ni di alam maya..thanks pada readers dan rakan-rakan blogger..blog ni bukan sekadar tempat untuk meluahkan bicara hati tapi tempat untuk menambahkan punca rezeki..thanks 4 ur support!
Read More

17 December 2012

testimoni pengguna u-queen

Nak share tengah pembaca tentang kenerkesanan produk Uqueen...for ur info produk uqueen adalah supplement paling murah kalau hendak dibandingkan dengan supplement lain seperti beauty umaira, pamoga dll..besides that produk ini bukan sahaja murah tapi telah terbukti keberkesanan nya...di bawah adalah antara pengguna yg berpuas hati dengan produk ini:
Nur Azmah, Kajang.
Hihi! saya tak pandai nak buat ayat....tapi perubahan yg saya rasa pas amik U-Queen banyak. Dari dalam hingga ke luar, rasa banyak perubahan. Yang pertama rasa bertenaga, kurang rasa mengantuk, pastu tidur kejap rasa dah puas. Saya cikgu sekolah dan mengajar ditingkat 6 tau. Dulu lepas kerja mesti kaki sakit dan kejang...sekarang takde dah. Kalau tak suami lah yg jadi mangsa kena urut. Hihi..pastu jeragat kat muka makin pudar, tubuh badan rasa pejal, suami pun puji….mana-mana bahagian yang kendur makin tegang dan pejal. Faham-faham ajelah bahagian mana kan…hihi...(malu). Yang pasti niat saya utk suami tersayang dan kesihatan tubuh badan...Alhamdulillah...U-Queen memang hebat!

buat tempahan/pembelian segera: call 0123397536
*Sekotak cuma RM80 (sekitar kangar/perlis tidak memerlukan kos pos)
*Di luar Perlis RM85 termasuk postage
Read More

12 December 2012

Kesan Panadol

Jangan Amalkan Makan Panadol Jika Sakit Kepala


Jom kita baca kisah yang telah di share oleh seorang blogger.. info ini Qasehsuci baca di DisiniBermula


Jangan ambil panadol actifast atau soluble jika anda rasa deman atau sakit kepala. Pengambilan panadol tersebut boleh memudaratkan kesihatan anda untuk pada masa akan datang.

“Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.

Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita . Ia merosakkan organ hati . Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun . Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.

Alternative Treatment ( Tips )

Seperti kata doktor tersebut, sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak .

Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik, campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman.

Saya dan suami pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besin yang mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari kepala anda.

Panadol adalah sejenis “pain killer”, semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan.

Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat. Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan.. Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin?

Hargailah kehidupan anda. Fikir sebelum mudah memasukkan ubat yang “biasa” ini ke dalam mulut anda.
Read More

10 December 2012

Anda Pasti Menjadi Ratu di hati si dia!!



ANDA PASTI MENJADI RATU di hati si dia!!
Ssshhh...She's got a little secret !

Fungsu U-Queen :
  • Rahsia seorang wanita, hanya U-Queen jawapannya!
  • membekalkan tenaga luaran dan dalaman
  • membantu mengatasi masalah keputihan dan sengugut,
  • membantu menguat dan merapatkan otot vagina
  • membantu mengatasi masalah faraj longgar dan berair
  • membantu mengencang payudara
  • membantu mengangkat punggung
  • membantu menaikkan seri pada wajah dan awet muda
  • membantu melewatkan menopause
  • membantu mengeratkan hubungan suami isteri
  • membantu mengecutkan fibroid, cysts dan endometriosis
  • membantu melancar / membersih darah serta peranakan.
  • membantu membuang toksin, lemak dan angin dari dalam badan
  • membantu mengatasi masalah berat badan
  • membantu mencerahkan kulit dari dalam

Beli lah dengan harga promosi di sini :
Option A - 1 kotak RM80
Option B - 2 kotak RM155
Option C - 3 kotak RM230
Read More

05 December 2012

U-Queen... She's Got a Little Secret


Korang pernah dengar tak produk ni...produk ni tak berapa famous di pasaran tapi produk ni mujarab...


Queen yang bermaksud RATU telah diadun menggunakan herba-herba mewah dan terpilih khusus bagi membantu menyelesaikan berbagai masaalah dalaman dan luaran wanita. U-Queen adalah minuman kesihatan yang kaya dengan nilai khasiat, vitamin dan bahan-bahan antiseptik untuk merawat dan memelihara kesihatan tubuh wanita secara total.
Ia membekalkan tenaga luaran dan dalaman yang diperlukan oleh wanita berkerjaya masa kini. Ia membantu mengatasi masalah keputihan dan sengugut, menguat dan merapatkan otot vagina (mengatasi masalah faraj longgar dan berair), mengencang payudara dan mengangkat punggung, memberi seri pada wajah, melewatkan menopause, dan mengeratkan hubungan suami isteri, Ia juga membantu mengecutkan fibroid, cysts dan endometriosis, mencegah kanser, melancar / membersih darah serta peranakan.
U-Queen juga dapat membuang toksin, lemak dan angin dari dalam badan dan memastikan badan yang ideal tanpa masalah berat badan serta awet muda sentiasa. Ia juga secara semulajadi akan mencerahkan kulit dari dalam dan hasilnya akan dapat dilihat selepas sebulan penggunaan.

Cara Penyediaan

Tuangkan kandungan satu sachet U-Queen (25g) ke dalam segelas air suam (40°C - 60°C) sebanyak 150ml. Kacau hingga sebati dan sedia untuk diminum. Dicadangkan diambil satu jam selepas makan pada waktu malam.







Harga Pasaran : RM89.90
Beli Secara Online di Seindah Biasa Blogspot dengan harga RM80 sahaja (tidak termasuk   postage)
Read More

Kombinasi Simpulan Tocang dan Manik Tabur

Blooming Flowers

Live Traffic Feed

Copyright 2010..anie&co...All Rights Reserved. Powered by Blogger.

© 2011 Seindah Biasa, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena