24 September 2012

Tak Sia-sia join segmen ni...





hahaha...memang tak sia2 qasehsuci join segmen ni...dlm masa 3 hari jer follower qasehsuci dah bertambah 18 orang thanx pada owner blog ni...
Jomlah join segmen ni untuk tingkatkan jumlah followers dan secara tak langsung dapat up traffic blog kita... nak join klik sini

JUmlah followers Seindah Biasa Blogspot sehingga 20 September 9.40 malam ialah....jeng jeng jeng



Jumlah followers Seindah Biasa Blogspot sehingga 24 September 10.30 malam ialah....


Read More

20 September 2012

Segmen: Jom Tingkatkan Followers Sampai Lebam




Tetiba rajin plak nak berblogwalking malam ni...jalan2 terjumpa la blog ni yg tengah promote segmen ni...so Qasehsuci dengan ringan tulang dan senang hati join contest ni..bukan susah pun just copy banner pas tu masukkan jumpa followers setakat ni dan tinggalkan entri post ni blog member sorang ni dan yg paling penting follow blognyer sekali...

Jomlah join segmen ni untuk tingkatkan jumlah followers dan secara tak langsung dapat up traffic blog kita... nak join klik sini

JUmlah followers Seindah Biasa Blogspot sehingga 20 September 9.40 malam ialah....jeng jeng jeng


hhehehe...malu nak gtau...
Read More

Manik di Tudung

Setelah sekian lama nya tak update design2 baru akhirnya...malam ni Qasehsuci berkesempatan mengupload new design dari Qasehsuci Collections...Kali ni rekaan manik di tudung...


RM12


Read More

18 September 2012

Tutorial tak nak orang copy entri blog

Hari ni Qasehsuci search widget untuk tidak bagi orang sesenang nak copy entri blog kiter. iyelah apa yg kita tulis adalah hak cipta terpelihara tapi ada pulak yang ambil kesempatan...dalam banyak2 widget yg ada di internet, tutorial ni paling senang. Cubalah...tak sampai 2 minit pun nak apply kan ke blog kita...

1 ) Pergi ke " dashboard " ,then klik pada " design ".
2) Tekan pada "Page Element " dan ambil " Add Page Element "
3) Ambil " HTML/JAVA SCRIPT " ..dan masukkan kod-kod di bawah ni..

<script type="text/javascript">
function disableSelection(target){
if (typeof target.onselectstart!="undefined") //IE route
target.onselectstart=function(){return false}
else if (typeof target.style.MozUserSelect!="undefined") //Firefox route
target.style.MozUserSelect="none"
else //All other route (ie: Opera)
target.onmousedown=function(){return false}
target.style.cursor = "default"
}
//Sample usages
//disableSelection(document.body) //Disable text selection on entire body
//disableSelection(document.getElementById("mydiv")) //Disable text selection on element with id="mydiv"
</script>
<script type="text/javascript">
disableSelection(document.body) //disable text selection on entire body of page
</script>

4) Then korang save lah..:)


Sumber : http://www.prince91.com/2011/06/tutorial-4-tak-nak-orang-copy-entry.html#
Read More

15 September 2012

Innocence Of Islam - Menghina Nabi Muhammad saw

Seluruh dunia sekarang memprotes filem ni yang telah tersebar secara online di youtube. Banyak negara mengadakan demontrasi di kedutaan Amerika Syarikat di negara masing-masing untuk menunjukkan kemarahan umat Islam terhadap penghinaan kepada junjungan besar Nabi Muhammad saw secara terang-terangan ini. Qasehsuci amat berbangga menjadi umat Islam tatkala melihatkan di tv semua umat Islam di seluruh dunia bersatu menentang penyiaran filem ini. tapi di malaysia setakat ini...kemarahan itu masih di paras pinggang kot..tak sampai paras kepala lagi yang boleh menyirapkan darah supaya turut mengadakan protes seperti negara-negara Islam yang lain...agaknya masih lena dan asyik dengan lenggokan tarian Gangnam style yg ntah ape2 tu....

Adalah lebih baik kita sebagai blogger, dapat sama-sama mengeluarkan entri khas mengutuk filem tersebut untuk menggesa pihak kerajaan meyekat penyebaran filem penghinaan ke atas Nabi Muhammad saw. Ia sedikit sebanyak dapat membantu membendung rakyat dari terus terpengaruh dengan ideologi YAhudi yang menganggap agama Islam sebagai satu ancaman kepada dunia. Bersatu lah wahai umat Islam.....
Read More

08 September 2012

Holiday di Cameron Highland


Entry kali ni qasehsuci nak berceloteh sikit pasal trip qasehsuci bersama suami dan anak-anak ke Cameron Highland. Disamping berkongsi pengalaman dengan pembaca blog, semoga entry ini dapat guide pembaca yang baru nak menjelajah ke sana. adalah penting untuk korang buat research dulu, paling tak buat lah senarai tempat-tempat yang akan korang lawati nanti... contohnya butterfly farm dan butterfly garden... based pada vacation tu,qasehsuci rasa adalah lebih baik pegi salah satu je coz dalam tu benda yang sama je...ada pokok bunga,rama-rama,kolam ikan and etc...lagi satu kalau nak makan strawberi makan la puas2 di sana sebab bila dah bawa balik rasanya takkan sama sedikit masam...moga enjoy dengan entry kali ni...

Alhamdulillah perancangan untuk bercuti ke Cameron Highland berjalan lancar. 7 Syawal kami sekeluarga memulakan perjalanan dari kampung Qasehsuci di Chemor ke sana. Pukul 2 petang kami sampai dan terus cari kedai makan disebabkan perut yang dah berlagu-lagu riang...hotel pun dah booking seminggu awal... so kami berjalan dulu menikmati udara sejuk Cameron Highland sebelum check in. Sepanjang perjalanan ternampak orang jual strawberi di tepi2 jalan...teringin pulak so beli 3 cucuk...


Penat berjalan kaki kami memulakan perjalan menaiki kereta ke BHARAT TEA PLANTATION di Tingkap. Rugi ke sini kalau tak menikmati teh yang segar dari ladang..harganya agak mahal tapi berbaloi sebab teh nya memang seeedapppp...ada rase wangi dan kelat serta berlemak..





Antara semua tempat, nasuha paling suka bermain di ladang teh





next, kami ke butterfly farm dan strawberi farm. Tempat-tempat ni special request dari nasuha...dah besday girl so diikutkan aje...





Selepas maghrib kami menikmati dinner sebelum memulakan tour  kami ke night market di pekan Brincang. pasar mlm ni tempat menjual souvenier, sayur2 dan yg banyak sekali of course strawberi coklat..kami tak beli ape pun cuma fridge magnet je..tak ada yang menarik perhatian qasehsuci di sini..penat sgt, nak berjalan pun tak berapa ada mood then kami balik ke hotel je untuk berehat sebelum memulakan tour keesokkan harinya...

Hari ke-2, pagi2 lagi dah bersiap nak memulakan perjalanan hari ni. Tempat pertama yang ingin di tuju ialah mestilah kedai makan nak carik breakfast. Ronda punya ronda kami makan di Marrybrown, Tanah Rata.



Then, tour kami singgah di BOH Tea Garden and Tea Centre. Tempat ni agak jauh jugak qasehsuci sedar2 aje dah sampai..hehehe sian encik driver kesorangan menyusuri bukit bukau nak sampai ke sini. kat sini kami berkesempatan melawat kilang teh dan melihat sendiri setiap proses teh dihasilkan daripada daun yang hijau2 sehingga la menjadi kecoklatan. Kusyuk sungguh en hubby mendengar explanation dari PIC kat kilang tu yang qasehsuci sibuk snap pic aje...Korang nak tau sebenarnya teh yang biasa kita minum tu actually dari daun teh yang tua atau yang matang aje. pucuk teh lebih berkhasiat dan kurang kafein tapi teh jenis ni yang 'premium quality' ni tidak dijual kat malaysia. teh jenis ni cuma di eksport disebabkan harganya yang mahal. dah jauh2 datang rugi la kalau tak menikmati fresh tea kat sini biarpun mahal bukan selalu...




 
Premium teh untuk 3 cups ni berharga RM17.80

mmm...sedapnya!




then, kami jln2 amik angin di Hutan Lipur Parit Fall di Kamung Sedia...kat sini banyak tau homestay. pada yang ingin ke sini becuti bersama keluarga yang besar lebih jimat menginap di sini dari duk di hotel..

Selepas solat asar dan jamak zohor, kami ke Strawbery Point S'Corner Central Market. Jejalan kat sini sebelum ke KEA Farm untuk mendapatkan strawberi untuk juadah mlm ni sambil menonton tv. kat KEA Farm ni harganya lebih murah...sebab semua barang-barang di sini segar dari ladang...memang terbaik.




Sebelum balik ke hotel, kami makan malam terlebih dulu sebab agak kepenatan untuk keluar semula selepas balik ke hotel nanti...pusing punya pusing kami decide nak makan di Restoran Fauzi Tom Yam & Steamboat di Brincang.


Makan steamboat memang sesuai dengan cuaca di sini untuk panaskan badan tapi harganya agak mahal

Keesokkannya, kami checkout kul 11.30 pagi...dalam perjalanan balik singgah di tepi jalan untuk membeli kaktus dan bunga....
Candid Camera













Read More

Kombinasi Simpulan Tocang dan Manik Tabur

Blooming Flowers

Live Traffic Feed

Copyright 2010..anie&co...All Rights Reserved. Powered by Blogger.

© 2011 Seindah Biasa, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena