28 December 2011

Cuepacs Lega 5 Isu Berbangki Selesai

mmm....baru nak kaji semula keputusannya tak tau lagi...sama ada lebih baik atau lebih buruk. Nak taknak sebagai goverment servant kita kena sign. kalau nak kekal ngan SSM pun..no guarantee yg masa depan kita akan terjamin. Harap2 keputusannya nanti Gred 17 yg paling kurang faedah dari SBPA akan turut mendapat manfaat yg setimpal dengan gred2 lain. kalau nak bagi kena bagi semua baru adil dan saksama. jgn timbul soal golongan ini dapat lebih, golongan ni dapat kurang. Sebagai penjawat awam kita semua samer, kalau nak bagi biar setimpal kalau yak mcm ni la..rumah dah siap pahat still berbunyi di sana sini..ape2 pun kita nantikan nanti 5 perkara yg akan dikaji semula...lebih baik atau tidak!!! nak tau 5 perkara tu sila klik sini ......
Read More

MC 2 Hari

Hari ni aku MC lagi got fever n flu. smlm g klinik ngan hubby. Doc tu mcm paham2 jer memang aku perlukan rehat setelah hampir seminggu di kampung sebab kenduri adik ipar aku adik perempuan suami aku. sian kat my daughters. Dua2 pun dapat fever n flu...at last diaorg ok umi nyer plak yang berjangkit. Demi anak2...aku rela tak sanggup rasenya tgk anak2 sakit biar aku yg sakit xper...:)
Read More

15 December 2011

Sbpa

Lately, topik yg kerap dibualkan oleh penjawat awam ialah mengenai sbpa. org awam yg lain turut bualkan topik yg sama iaitu kesan dr kenaikkan gaji penjawat awam iaitu kenaikkan harga2 barang. Masalahnya, mentalliti orang Malaysia ni gaji naik, mula la peniaga2 nak naikkan harga barang. ader ke patut, mereka-mereka ni nak kaut lebih keuntungan dengan cara macam tu. bagi la penjawat awam ni merasa sket kenaikkan gaji tu. Ni tak gaji naik harga barang pun naik. So, walaupun gaji naik tapi tetap sama mcm tak naik....isk2!
Padahal klu sektor swasta naik gaji takder plak sesapa nak pertikaikan. Harga barang pun tak naik....

Pada penjawat awam yg nak tau cara pengiraan gaji leh klik di sini
Read More

07 December 2011

Shimmering Flora


Design ni dipanggil shimmering flora. Because of ini first shimmering flora yg aku buat,so aku wat trial pada baju sendiri dulu...camner ok? Berminat nak wat tempahan, dont hesitate to call/sms me ok....




Read More

05 December 2011

Sweet Flowers

Tempahan pertama dari Cikgu Farah. Takut sebenarnya nak ambik tempahan ni. iyerlah takut tak meet customer satisfaction. tapi demi minat diberanikan jugak diri ini untuk try new challenge.

Buat baju org ngan baju sendiri tak samer. buat baju customer lagi dapat kepuasan. so inilah hasilnya...tadaaaaa......




Baju ni aku amek RM35...ok tak? tak tau la nak letak harga...anyone yg pandai tlg bagi tips tuk letak harga...maklumla baru nak berjinak-jinak ngan dunia manik2 ni...:)
Read More

03 December 2011

Blooming Flower

baju ni tempahan dari kak shimah tuk anak dia sempena kenduri kawen anaknya yg sulong so sumer anak2 dia pakai baju yg sama mcm ni...dia mintak design yg simple so design ni la terlintas kat fikiran aku..












Read More

Kombinasi Simpulan Tocang dan Manik Tabur

Blooming Flowers

Live Traffic Feed

Copyright 2010..anie&co...All Rights Reserved. Powered by Blogger.

© 2011 Seindah Biasa, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena