23 February 2012

New Blog Template

Alhamdulillah setelah berhari-hari, berminggu-minggu akhirnya dapat jugak QasehSuci jumpa template yang betul2 QasehSuci suka. Template ni sangat cantik dan mudah digunakan. Before this, pernah QasehSuci cuba applykan satu template ni tapi pas tu haru biru jadinya dan tunggang langgang. So my advice, kalau korang nak tukar template, tolong berhati-hati. Yang penting kena backup 'download full template' dulu sblm tukar template baru.

Selepas berhari-hari mengexplore web2 yang bagi service template percuma ni, so di bawah ni QasehSuci listkan untuk kwn2 blogger sekiranya dah busan dengan template lama...:)

>>>>> http://www.pyzam.com/bloggertemplates
>>>>> http://www.thecutestblogontheblock.com/
>>>>> http://www.thecutestblogontheblock.com/
>>>>> http://btemplates.com/
>>>>> http://shabbyblogs.com/
>>>>> http://plumroselane-bckgrnds.blogspot.com/p/backgrounds-themes.html
>>>>> http://www.freecodesource.com/
>>>>> http://www.bloggertemplatesfree.com/
>>>>> http://www.bestbloggertemplates.net/
>>>>> http://rindas-template.blogspot.com/


"Selamat mencuba............................."
Read More

19 February 2012

Jujur aku Dayus

Assalammualaikum...
Hi...smlm korang tengok tak cerekarama TV3 tajuknya Jujur Aku Dayus. Drama ni sgt2 berguna dan boleh dijadikan teladan untuk pasangan yang dah berkahwin di mana pentingnya jujur dan berterus terang antara satu sama lain...Citer ni memang best,arahannya pun memang best dan yang penting acting pelakon2 nya memang tip top.kalau sebelum ni lakonan Nora Danish pada QasehSuci besa2 aje tapi dalam citer ni nampak mutu lakonan dia dah ader improvement a lot. Dan yang membuat citer ni betol2 'hidup' ialah hero dia..Beto Kushairi...Korang kenal?

Sebelum ni dia ader gak berlakon tapi tak bape familiar mungkin disebabkan rupa dia besa2 je tapi lakonan dia memang mantap...rasanya kalau watak tu Zul Arifin yang bawak mungkin drama tu tak berapa meninggalkan kesan di hati penonton..

Inilah Beto Kusyairi 




Sinopsis: Jujur Aku Dayus mengisahkan pasangan suami isteri, Edree dan Lisa yang hidup bahagia selepas perkahwinan yang berusia lebih setahun. Sebagai seorang pegawai berprofil tinggi, Edree memikul tanggungjawab besar di dalam syarikat. Suatu hari, dia ditugaskan untuk ke luar negara dan selepas lapan tahun keika dalam perjalanan puang ke rumah untuk melepaskan rindu kepada isteri tercinta, Edree ditimpa kemalangan menyebabkan dia koma.
Lakonan: Nora Danish, Beto, Zul Ariffin, Irma Hasmie
Read More

18 February 2012

Alamak...menangis lar plak

isk3 malu QasehSuci nak citer,tapi kena citer gak la sebab nak bagi kredit tuk pengarah sedingin lavender. korang sume tengok tak citer ni malam tadi...punya la banyak episod QasehSuci tengok tapi part mlm tadi boleh menitik lak airmata QasehSuci. tapi bukan la entire episod tu QasehSuci menangis cuma part Jannah peluk mak dia pas balik dari oversea tu ajer...akhirnya mak dia lembut gak hati nak terima anak tiri.tapi di zaman ni wujud lagi ker insan sebaik Jannah tu...????

so, tuk citer ni QasehSuci bagi 4 bintang leh tak? bukan aper bukan senang QasehSuci nak menangis tengok malay drama ni. biler citer tu mampu nak wat penonton menangis, maknanya pengarah dia memang dah berjaya mengarah kan citer tu dengan baik...betol tak? ada setengah drama tu jalan cerita dah menarik tapi pengarahan nya out...nak tengok pun mcm tak berminat tapi oleh kerana minat jalan cerita tengokkan jugak...mesti korang leh teka citer aperkan kan kan....----------->Vanilla Coklat. Pandai korang teka...hehehe
Read More

Gambar Kahwin Ally Iskandar dan Farrah Lee



 Perbezaan umur 13 tahun tidak mematahkan semangat Ally Iskandar untuk mengenali gadis berusia 23 tahun ini.. mungkin sudah tersurat jodoh mereka yang hanya berkenalan hanya beberapa bulan.. ni kiranya cinta selepas kahwin lah ye.. so sweet....=)

Melalui sumber2 yang diperolehi, Ally telah terpikat dengan keteguhan prinsip dan pendirian penuntut jurusan Kejuruteraan Mekanikal, Farahin Romli atau Farah Lee, 22, yang menuntut di salah sebuah universiti di Korea Selatan.. pertemuan pertama pun telah dirancang oleh ibu Ally sendiri tau..

Mereka ni pun tak ambil masa yang lama macam pasangan bercinta lain, dah beberapa kali jumpa tu, Ally terus jumpa keluarga Farah untuk bincang hal perkahwinan mereka.. jom kita baca apa kata Ally tentang dia dan Farah...

"Ketika pertama kali ibu mengesyorkan saya mengenali Farah, saya terus mencarinya dan berkomunikasi dengannya di laman sosial, Facebook kerana ketika itu dia masih menuntut di Korea Selatan. Kemudian kami memutusakn untuk berkenalan dan berjumpa selepas dia pulang bercuti di Terengganu..

Dia seorang wanita Muslim yang baru saja bertudung dan berhijrah ketika dia belajar di Korea Selatan beberapa tahun lalu. Saya terpikat dengan kekuatan iman yang ada dalam dirinya ketika berada di negara luar yang pastinya banyak cabaran.

Saya dan keluarga ke rumahnya pada hari ketiga Syawal. Setelah berbincang dan mendapat persetujuan bersama, kami menetapkan untuk mendirikan rumah tangga pada 20 Januari. Singkat atau lambat bukan persoalanya. Kerana apa yang penting jodoh saya sudah sampai dan saya bersyukur kerana Tuhan mempermudahkannya kali ini."

Jom kita kenali gadis manis yang berjaya menawan hati jejaka idaman malaya ni.. layan gambar ye..

 


Dan ini adalah family Farah Lee...memang cantik2 sibling dia



Read More

12 February 2012

Adrinis Maternity - Julia Red




Adrinis Maternity - Julia Red 
Berminat?....hubungi saya segera...

Harga Pasaran (seunit) 

Saiz Baju Ibu HamilStok Harga( RM )
S 2 59.90
M 1 59.90
L 2 59.90
XL 1 59.90
Read More

06 February 2012

Lampin Pakai Buang Vs. Cloth Diapers

Fakta ni saya petik dari blogger idol saya -------> benashari .Menurut blog beliau satu fakta mengenai lampin pakai buang iaitu mengambil masa selama 500 tahun untuk mereput. Ia merupakan sampah ketiga terbesar di dunia walaupun hanya lima peratus penduduk bumi yang menggunakannya.
Haaa...so sebagai makhluk yang prihatin dengan bumi ini segeralah menukar lampin pakai buang anak anda ke cloth diapers..hubungi saya sekarang untuk tempahan

Informasi Produk
Price : RM25 perunit
 Harga Borong
QTYHarga( RM )
6-1122.50 (10.00%)
12-3021.25 (15.00%)
 

Brand: Babyland
Sizes: Folding  (adjustable S, M, L 3 sizes)
Suitable:3-13kg
Package:Babyland Printed Pocket Diaper + 2 Inserts Microfiber
Features :

  • Unique design of 3x3 button snap, easy to adjust different size for any age of baby weight 3kg to 13kg
  • Easy to adjust waist and leg
  • Super absorbent 3 layer inserts and inner fleece
  • Soft inner fleece to make baby feel good
  • Waterproof of outer PUL to prevent leakage
  • Made of 100% Polyster

Read More

Kombinasi Simpulan Tocang dan Manik Tabur

Blooming Flowers

Live Traffic Feed

Copyright 2010..anie&co...All Rights Reserved. Powered by Blogger.

© 2011 Seindah Biasa, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena