17 July 2013

Holiday 2013 Part 4 di Terengganu dan Kelantan

Day 4 - check out first world hotel at 10am...nk turun cepat cepat untuk cari breakfast di bawah dh tak sanggup mengadap fastfood hari2...kami meneruskan perjalanan memasuki highway pantai timur kerana next desrination ialah cherating. .plan asalnya nk bermalam di cherating sehari sebelum ke terengganu.
At 11am perut pun dah pedih ni..husband suggestkn kami makan di R&R Genting Sempah. Dah pukul 11 kan takde maknanya nak breakfast2..terus lunch nk berjalan jauh ni perut kena sentiasa kenyang..
Around 2pm sampai di cherating kami terus ke turtle sunctuary dah janji ngan gegirls nk bwk tengok turtle. .sukanya diaorang.

Sampai di Terengganu around 6.30 petang. Terus check in di Hotel Seri Malaysia, Kuala Terengganu.. Terletak di tengah-tengah bandar Terengganu, tidak jauh dari Pasar Payang. Malamnya berjalan di Dataran Shahbandar ambil angin malam di tepi pantai...layan je la pic di bawah selama 3 hari 2 malam kami di sini. nak cerita pun dah tiada idea sebab cerita ni dan bersawang lama... :)

Selepas 3 hari 2 malam di Terengganu...kami ke Kelantan selama 3 hari 2 malam jugak...layan pic je kay dah tak larat nak cerita sebab holiday kali ni mmg lama....9 hari 8 malam...

In Shaa Allah ..next holiday di Gold Coast Morib bulan 11 nanti...





The Paddock, Frase Hill


The Paddock Fraser Hill


First World Hotel



Genting Outdoor Theme Park
 

Dataran Shahbandar Kuala Terengganu


Waterfront Kuala Terengganu


Pantai Cahaya Bulan, Kelantan


PCB, Kelantan


PCB, Kelantan


Bazaar Tengku Anis, Kota Bharu



Genting Indoor Theme Park

Read More

03 July 2013

Holiday 2013 part 3 second day di Genting Highland

Seawal pagi kami keluar dari bilik untuk mencari breakfast..kami ke McDonald's..hidangan lyg sama kami sekeluarga pernah makan dlm 30+ aje kat sini harga nya mak aiii...tu belum cerita dinner di pizza hut lg set for 2 person yang biasa dalam rm25 aje sini set tu rm40 ok so dh campur dgn side order lg total rm70+. Klu mkn kt bwh rasenya harga dlm below 40 je...dh la lama nk tunggu kerna semua restoran dipenuhi dengan tourists dr timur tengan yg memakai jubah hitam yg cuma nampak mata je...husband sampai bosan menunggu..yang kakak nasuha pulak sampai tertidur tak sempat nak makan..



Hari ni sepanjang hari memang nak spend time dengan anak2 di outdoor theme park.  untuk bermain di outdoor kena pakai wristband. So untuk 2 adults and 1 child Rm147, main la puas-puas sampai lebam..















Read More

02 July 2013

Holiday 2013 part 2

Ok..kul 2.30 petang we start our journey to genting highlang..tak jauh turun je dr fraser hill dari kuala kubu cuma 36km aje..tapi disebabkan pening and mual tekak akibat turun dari fraser hill kami rest sekejap di petronas untuk cari asam bg menghilangkan loya..

jap je dalam setengah jam kami sampai di kota keriangan ini...huhu walaupun sampai awal husband ajak g check in hotel dulu..kali ni memang dari awal lagi qasehsuci request kat husband nak stay kat first world hotel. Ok stay sini 3 hari 2 malam...
bilik 612 tingkat 16..

Malam tu kami just jalan jalan main indoor game aje..main benda alah ni..masuk2 je nampak benda ini dr bawah excited dah girls 2 orang ni nak naik..pas tu dinner kat kenny rogers. Sini memang tiada pilihan nak tak nak kena makan fast food aje...nk cari nasik mmg payah la..rate fast food kat genting Highland ni tak sama dengan price kat bawah..sini makam memang mahal..kami ambik 2 set quarter chicken dengan side dish





Selepas melayan mini train and reindeer cruiser anak anak pun dh kepenatan..so kami pun balik bilik..
ok untuk third day holiday in 2013 qasehsuci akan uodate later ok..xoxo
Read More

01 July 2013

holiday 2013 part 1

Ok hari ni kami sekeluarga d genting Highland tp untuk story di genting Highland ni qasehsuci akan cerita di part 2 ok..part 1 story pasal our first destination iaitu titlenya semalaman di frasel hill

oleh kerana smpai ke tangjung malim pun dh pukul 6.30 so kami naik ke atas fraser hill pun dlm waktu maghrib masa naik cerah lagi tapi makin lama makin gelap dan gelap..memang pengalaman yg sgt takut dengan keadaan jalan yg agak bahaya sebab jalan sempit dan corner nya terlalu banyak. Di tambah plak keadaan yg gelap gelita. Tambah menakutkn bila cuma kami je yg ada tak nampak kereta lain pun yang naik ke atas. Qasehsuci memang dh tak bersuara senyap aje...dlm hati berdoa semoga memang jalan ini jalan yg betol..

tetiba..burpppp anak kecil qasehsuci muntah..tak tahan dgn keadaan jalan yg berliku liku

setelah sejam memanjat bukit finally sampai jugak di fraser hill...dlm hati bersyukur sangat2 sampai dengan selamat..


First kami check in dulu di Shazann inn. Oleh kerana malam ahad rate consider weekend rate agak mahal family room di sini rm315 1 katil queen dan 1 single bed. Bcoz tempat lain dah full so terpaksa ambik jugak..





Read More

Kombinasi Simpulan Tocang dan Manik Tabur

Blooming Flowers

Live Traffic Feed

Copyright 2010..anie&co...All Rights Reserved. Powered by Blogger.

© 2011 Seindah Biasa, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena