29 November 2011

It's My Besday

Today is my 30th besday..org takut nak masuk 3 series ni tapi pada pada aku itu menandakan yg kita dah semakin matang. Usia di dunia meningkat tapi semakin dekat dgn Allah swt so kena tingkatkan ibadah dan amal jariah. Sikap perlu berubah mengikut usia tak bleh childish lagi..boleh..tapi ngan suami aje..hehehehe

Tahun ni besday aku 29/11 bersamaan 3 Muharram 1433 Hijrah selang dua hari dengan tahun baru Islam. Alang-alang pasang niat dan azam sekali di usia baru dan tahun yg baru ni. Azam nya tak perlu lah aku war-warkan pada semua cukupla untuk ingatan dan matlamat aku seorang. Semoga tercapai ape yang dicita-citakan dan mendapatkan keberkatan dari Ilahi..amin

Ape yang aku harapkan cuma aku, suami dan anak-anak dirahmati dan kebahagian yg dicapai kini berkekalan..keluarga yg dibina ini adalah satu anugerah yang tak terhingga nilai nya. Suami ku nyawaku, anak-anakku adalah nafasku...kalian adalah syurgaku
Read More

09 November 2011

My blog

Baru hari ni secara officially berani nak show off my blog. selama ni saje perapkan. bukan aper dah byk masukkan artikel baru nak announce yang saya pun ader blog...
kira puas ati jugak dari tak tau aper start from zero belajar tutorial online dari internet tanpa bantuan sesape saya boleh buat blog sendiri...walaupun tak sehebat maner tapi tetap bersyukur.
tujuan buat blog ni bukan aper...tuk advertise kan produk. plan nak berniaga online, tapi belum dapat MOU lagi...produk akan diupload ke blog tak lama lagi...
so...tunggu
Read More

04 November 2011

Menghilangkan Ketuat

Petua ni kalau korang tak cuba memang dengar macam pelik. saya pun masa mula2 dapat petua ni dari bidan pun mcm tak percaya tapi saya dah cuba sendiri dan ternyata memang mujarab.
Saya dah cuba macam2 ubat farmasi nak hilangkan ketuat di kaki. ubat beli kat farmasi jgn citer la memamg dah berjenis-jenis yg dah dicuba. kesan nya ada tapi tak boleh hilangkan ketuat cuma kurang dari segi size nya aje...
So, ader bidan ni dia kata kalau dengar guruh dan kilat, sentuh ketuat tu dan cakaplah 'pergilah ketuat dari kaki aku'. saya pun buat la insyaallah dengan keizinan Allah swt ketuat tu akan beransur-ansur hilang hingga kesan pun xder...
kepada sesapa yg nak cuba petua ni silalah..tapi tlg acknowledge saya yer result nya...
selamat mencuba...daaa...
Read More

03 November 2011

Porridge untuk baby 6 month+

hello mommies...
mesti kadang2 mommies pening kepala nak sediakan makanan untuk baby..kat sini saya nak kongsi resepi yg mudah and lazat.so far my 2nd daugther suka kalau saya wat porridge ni untuk dia..

rebus ikan bilis untuk dapatkan stok. depend la kalau nak kuat rasa ikan bilis,mommies buat la dlm segenggam. dah mendidih stok ikan bilis tu,tapis dan ambik air nya sahaja. Next, basuh beras dalam segenggan jugak, masukkan stok ikan billis tu dan masak mcm bubur yg biasa tu..kalau mommies sume nak masukkan sayur2 boleh jugak carrot,brokoli atau bayam. Next, blend and tapis macam biasa.
Read More

Kombinasi Simpulan Tocang dan Manik Tabur

Blooming Flowers

Live Traffic Feed

Copyright 2010..anie&co...All Rights Reserved. Powered by Blogger.

© 2011 Seindah Biasa, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena