24 April 2012

tambah follower tambah kawan




Qasehsuci tak berapa rajin sangat nak join segmen nih...sebabnya:
1. sangat bz
2. tak cukup masa
3. banyak benda lain nak buat
4. tak minat

hahaha..tapi entah mcamane bile tgk segmen dari blogger ni jadik terajin la plak kebetulan qasehsuci tgk segmen ni time rehat so ada masa la qasehsuci join...hahha bloggers sume join la buleh tambahkan follower..u never know until u try...

Read More

17 April 2012

3 Janji



hari ni tengok drama 3 janji dengan amat tenang sebab princess qasehsuci dah beradu seawal 9.30 mlm td...so far tak pernah missed lagi drama bersiri ni. folo setiap minggu sebab drama ni sgt2 ader kelainan. tadi ternampak pengarah drama ni...Heykal Hanifah. korang kenal? ala...husband dramatis Faezah Elai (yang kecoh sblm kwen konon2 meruntuhkan rumahtangga Heykal Hanifah yg terdahulu) wallahualam...qasehsuci pun tak tahu betol ke tidak citer ni...biarla........... lagipun bukan itu perkara yang qasehsuci nak citer kat entri kali ni...

back to the main topic...qasehsuci mcm tak percaya drama ni diarahkan oleh heykal hanifah sebab drama2 sutradara ni qasehsuci tak berapa suka tapi kali ni ader kelainan. nampak ader kematangan dan pembaharuan. nak2 pulak heroin citer ni liyana jasmay...comfirm2 la best kalau tak takkan boleh dapat award pelakon terbaik (bukan popular ok). betul la kata lirik lagu ni...'pengalaman telah mendewasakan, mematangkan fikiran'...lagu spring kot tapi tak ingat tajuknya...

so korang jgn lupa tengok citer ni setiap hari selasa jam 9.00 malam di tv3 ok....enjoy!


Sinopsis drama 3 Janji

Mengisahkan Dahlia (lakonan Liyana Jasmay) dan Khursyi yang berkawan sejak kecil. Tempoh perkenalan semenjak kecil menjadikan mereka berdua saling memahami dan menyayangi. Impian Dahlia ialah menjadi penari tetapi Khursyi yakin Dahlia akan berjaya sebagai doktor. Khursyi pula bercita-cita menjadi kaunselor yang hebat.

Hubungan mereka bertukar menjadi pasangan kekasih apabila Khursyi yang tidak dapat menafikan kasih sayangnya terhadap Dahlia selepas berjaya menghalang rancangan jahat Elias (Idzham Ismail) terhadap Dahlia. Kedua-dua keluarga juga merestui hubungan mereka dan merancang untuk berbesan apabila tiba masanya nanti.

Dalam perjalanan untuk mengambil keputusan SPM, Khursyi ditimpa kemalangan menyebabkan dia cedera parah dan tak sedarkan diri. Selepas tersedar, Khursyi bercakap tentang 3 janji yang pernah dibuat bersama Dahlia sebelum ini. Dalia terharu dan bahawa kerana amat disayangi Khursyi. Pesan Khursyi lagi, andai mereka tiada jodoh, dia mahu Dahlia mencari lelaki yang boleh melaksanankan 3 janji itu.

Apabila Khursyi meninggal dunia, emosi Dahlia berada dalam keadaan kurang stabil. Sekejap murung, sekejap gembira. Lantas, keluarga Dahlia mengambil keputusan untuk berpindah ke Indonesia. Sepanjang berada di sana, Dahlia tinggal besama maksunya, Adila (Hanez Suraya) sambil mengambil jurutan perubatan.

Dahlia masih mengekalkan minatnya untuk menari. Tariannya telah menarik perhatian seorang jejaka, Yassin (Shah Iskandar) yang kebetulan ingin mengambil peralatan muziknya.

Sejak hari itu, Yassin sering mencari peluang untuk mendekati Dahlia. Keikhlasan dan kebaikan Yassin akhirnya membuka hati Dahlia untuk berkawan dengannya. Keprihatinan Yassin mengingatkan Dalia akan 3 Janji tersebut.

Bagaimanapun, Dahlia menjadi keliru apabila berjumpa dengan jiran barunya, Kamil (Shahrizal Jaszle) yang wajah mirip dengan arwah Khursyi.

Di antara Yassin dan Kamil, siapakah cinta sejati Dalia? Kalau nak tahu, tontonlah drama 3 janji melalui slot Lestary, setiap selasa jam 9 malam, hanya di TV3.





Read More

16 April 2012

header baru

hari ni...di petang ahad setelah penat lelah buat kerja umah+masak+basuh kain+jemur kain+layan anak2....bla bla bla.....tibalah mase ummi nak bersantai plak...lebih 2 jam jugak petang ni Qasehsuci menghadap pc mendesign header blog baru ni....amacam ok tak?
Read More

14 April 2012

Followers baru Seindah Biasa Blogspot



the nominees untuk new followers Seindah Biasa minggu ni ialah.....jeng3...bukan apa demam anugerah bintang popular still berbahang lagi tak berpuas ati dengan kemenangan aaron aziz ...anyway follower baru Qasehsuci adalah seperti berikut:

http://buasirotak.blogspot.com/  Prince Noob
http://ckpunyacerita.blogspot.com/ CK Punya Cerita
http://niagaapasaja.blogspot.com/ Segalanya Di Sini
http://lobaipas.blogspot.com Eden Bukan Ekau
http://www.xcanon92.blogspot.com/
http://paripariputih.blogspot.com/ "Success is simple. Do what is right, the right way, at the right time!" ~ Happy blogging..."
http://www.mialiana.com/ An ordinary working woman; a 3rd year Bachelor of Information Technology student at Open University Malaysia (OUM); a wife and a mother of 1 year old daughter
http://bloginfo4uall.blogspot.com/ Blog Sensasi
http://cheelia.blogspot.com/ [a littLe biT NaUghTy~~] [♥ my PareNt] (<3 mY HadFIz IderuS] [♥ adVentuRe] [coFFee addicted] [chocolate loVer] love n enjoying my life rite now.. thanx ALLAH.~~

Read More

08 April 2012

porridge daging


resepi ni sangat2 simple. comfirm anak2 u alls suka. kadang2 budak2 ni tak payah pikir yang payah2 tuk diaorang janji sdap daorang makan ajer. kadang2 qasehsuci prepare food yang susah nak prepare pun tapi diaorang tak makan...so qasehsuci prepare porridge ni yesterday n tak sangka my princess suka porridge ni. qasehsuci share this recipe to u alls. cubalah tuk anak2...sharing is caring....

mula2 tumis halia, bawang putih, bawang merah and kulit kayu manis. dah kekuningan masukkan daging n kacau. masukkan beras yg telah di basuh dengan semangkuk air. kacau...masukkan garam dan tunggu sehingga beras tadi menjadi bubur seperti gambar di sebelah...tolong komen selepas cuba ok...


Read More

06 April 2012

tempahan baru..

design ni simple dimple jer... requested by kak nasima....tak tau nak bagi nama ape design ni...dan akhirnya dapat gak idea. oleh kerana bunga ni ader 5 kelopok so QasehSuci namakan design ni 'Kelopak Bunga Lima'...






Read More

05 April 2012

Trip to Langkawi...

hmmmm....entri ni lama dah terperap kat QasehSuci almost 1 week. for info last week 30 Mac - 1 April QasehSuci ader trip ke langkawi menghadiri mesyuarat sektor, JPN Perlis. Langkawi kira favourite port untuk warga-warga JPN berkhusus ataupun bermesyuarat. masa mula jadi warga JPN perlis ni QasehSuci excited la jugak setiap kali ader trip ke sana, tapi skang ni arrrggghhhh busan nya asik ke tempat yang sama je.bukan aper nak mengharungi perjalanan ke sana dengan sistem feri yang pada QasehSuci very2 bad service. Korang tau luggage pun tunggang-langgang di baling oleh 'stewards2' dalam feri tu. kalau masuk awal lagi naya luggage comfirm renyuk di tindih oleh beg2 lain...

tu satu hal, satu hal lagi nak masuk ke dalam feri pun lama...tak caya???????



1 line je...mana tak panjang barisan
  

menunggu giliran....hhhmmmm
 



macam nak hantar PATI balik pun ade...hehe
   sekarang ni tourism malaysia dalam usaha nak menjadikan langkawi antara tarikan utama dunia untuk menaikkan lagi nama malaysia di mata dunia. pada QasehSuci dalam usaha ke arah itu....pelancong tempatan juga janganlah diabaikan...mentang2 lah yang naik feri ni banyak pelancong tempatan so sistem feri kiter ni buat tak amek kisah jer...kalau airport jangan cakaplah kemudahan dan frasarana nye memang dah international level.

tak caya jugak korang tengok airport dengan jeti ni....!!!!!




Langkawi International Airport
     

Jeti Kuala Perlis
  


pudu pun dah upgrade pakai air-cond skang ni...pity jeti kuala perlis
 


cuaca pada pukul 4 petang...tanpa aircond memang panas
 
tadaaaaaa......bebel punya bebel hahahah QasehSuci pun dah nakbalik....tak sabar nak jumpa my princess...





  
Read More

03 April 2012

My new followers


Haaaaa minggu ni follower QasehSuci bertambah dari 24 ke 35 orang minggu ni. Syukur blog 'Seindah Biasa' semakin diterima. Terima kasih pada follower baru yang sudi folo blog QasehSuci yang tak seberapa ni. Minggu ni QasehSuci ada 11 follower baru dan QasehSuci dah folo u guys back. Sekiranya QasehSuci ter mis mana2 blog. Pls do not hesitate to let me know okay! And QasehSuci nak bagi tips untuk meningkatkan jumlah follower... korang rajin2 la buat blogwalking...dan alang2 dah melawat blog orang2 lain tu tak salah sekiranya korang tinggalkan komen dan mungkin juga suggestion untuk blog diaorang.

Lagi satu jangan lupa tinggalkan jejak korang di shoutbox k...and to my new followers seperti di bawa ...... You're Appreciated ...... thanx again



Read More

Kombinasi Simpulan Tocang dan Manik Tabur

Blooming Flowers

Live Traffic Feed

Copyright 2010..anie&co...All Rights Reserved. Powered by Blogger.

© 2011 Seindah Biasa, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena