01 August 2012

Resepi Ibu Mertuaku

Tajuk entry kali ni husband qasehsuci yg suggestkan sebab nya memang resepi ni dari mak mertua qasehsuci. menu ni normally di masak di bulan puasa je makan ketika bersahur. resepi ni mula-mula qasehsuci memang tak berkenan,tengok family mertua makan pun qasehsuci dah rasa kembang anak tekak. tapi tetiba plak bulan puasa thn ni tergerak hati qasehsuci nak buat resepi yang sangat simple ni..kerabu tembikai. resepi ni mungkin agak pelik bagi negeri-negeri selain kedah,tapi trust me..cuba resepi ni sebab memang boleh menambahkan selera makan terutama ketika bersahur. nak cuba? ok folo instruction di bawah ni :

Bahan-bahan:
  • tembikai merah
  • bawang besar dihiris
  • udang kering (qasehsuci guna ikan bilis)
  • cili merah
  • garam secukup rasa
Cara nye memang mudah...gaulkan semua bahan-bahan dan siap untuk dimakan..mudahkan!





2 comments:

permata biru said...

kerabu timun pun sedap juga..hehe

QasehSuci said...

betol tu...tapi timun bahan2nye sedap ditumbuk lagi...

Kombinasi Simpulan Tocang dan Manik Tabur

Blooming Flowers

Live Traffic Feed

Copyright 2010..anie&co...All Rights Reserved. Powered by Blogger.

© 2011 Seindah Biasa, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena