22 October 2012

finally...siap jugak baju raya aku...

ni first time wat design ni..nama design ni manik crumble...Qasehsuci memang tak pandai wat design ni tapi sangat2 suka dan sangat2 teruja nak wat design ni..masa amik class menjahit manik ni pun tak diajar jahitan manik crumble ni...
tapi disebabkan minat yang teramat Qasehsuci usahakan cari tutorial di internet cara wat manik crumble ...tutorial nye memang payah jumpa cuma ada satu blogger ni yang postkan tutorial ni kat blog dia...sesapa yg berminat nak belajar manik cumble ni...pm qasehsuci dan qasehsuci akan bagi url blog tersebut.
untuk pertama kali ni..trial mestilah kat baju sendiri kan...tak berani nak terus amek tempahan design yang qasehsuci tak familiar lagi...ni adakah busana hari raya aidilfitri tahun ni...tapi disebabkan kekangan masa untuk raya aidiladha baru berkesempatan nak wat manik-manik di busana sendiri...design ni rekaan sendiri. pada yang berminat nak copy design ni ..Qasehsuci izinkan..bukan apa sumtimes Qasehsuci pun kekeringan idea dan di internet je la tempat explore idea2 baru...lagipun Sharing is Caring rite!!


 
Manik crumble

Busana Qasehsuci untuk Aidiladha 2012

design ni memang berat coz menggunakan pearl yg bermutu

3 comments:

Dear KHY said...

cantikk sis :) pandai buat

QasehSuci said...

@Dear KHY
thanx Dear KHY...

cerita best said...

cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog nie,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

Kombinasi Simpulan Tocang dan Manik Tabur

Blooming Flowers

Live Traffic Feed

Copyright 2010..anie&co...All Rights Reserved. Powered by Blogger.

© 2011 Seindah Biasa, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena